Atgal

Žiedinių kopūstų ir avinžirnių karis

Kategorijos

Sudedamosios dalys:

  • 1 mažas žiedinis kopūstas
  • 1 skardinė avinžirnių
  • 1 mažas svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • imbiero gabalėlis (poros cm ilgio)
  • 1 žalia aitrioji paprika
  • 1 šaukštelis ciberžolės
  • 1 šaukštelis maltų kalendrų
  • 1 šaukštelis maltų kmynų
  • žiupsnelis šviežių kalendrų – stiebelius naudoti karį gaminant, lapelius pabarstyti prieš patiekiant
  • 1 skardinė kokosų pieno
  • kokosų aliejus
  • druska

Patiekimas:

su ryžiais, agurkų ir morkų salotomis, marinuotais svogūnais

Gaminimas:

  • Susmulkinkite žiedinį kopūstą į mažus žiedynus, pagardinkite druska ir kokosų aliejumi, gerai išmaišykite, paskleiskite ant kepimo skardos ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje. Kai kraštai ims ruduoti, kopūstas bus iškepęs. Trukmė apie 15–20 minučių.
  • Tuo tarpu supjaustykite svogūną, imbierą, česnaką, aitriąją papriką ir kalendrų stiebelius, citrinžolės stiebą truputį patrinkite peilio rankena ir viską sudėkite į keptuvę su kokosų aliejumi. Kepkite ant silpnos ugnies, kartais pamaišant. Po 5 minučių dėkite ciberžolę, maltas kalendras, kmynus ir truputį druskos. Palikite troškintis dar apie 5 minutes, tada supilkite kokosų pieną.
  • Įdėkite avinžirnius (nupilkite skardinėje esantį skystį), pavirkite kelias minutes ir sudėkite iš orkaitės išimtą žiedinį kopūstą.
  • Galiausiai išimkite citrinžolės stiebą.

Pabarstykite šviežiomis kalendromis, valgykite su ryžiais ir / arba salotomis – agurkas, morka, šviežios kalendros, laimo sultys ir žuvies padažas. Galima pridėti ir marinuotų raudonųjų svogūnų. Jiems paruošti trims nedidelėms supjaustytoms svogūnų galvutėms įdėkite mažą arbatinį šaukštelį cukraus, tiek pat druskos ir obuolių acto, sumaišyto su šlakeliu vandens, kad svogūnai būtų apsemti. Išmaišykite ir palikite bent pusvalandžiui pasimarinuoti. Ir viskas – galima valgyti!

Skanaus!