
Sudedamosios dalys:
- Avižiniai dribsniai, 1 stiklinė
- Pieniškas arba juodasis šokoladas (70 %), 500 g
- Cinamonas, 3 šaukštai
- Bananai, 3 vnt.
Patiekimui:
Ant sausainių galite užbarstyti kokoso drožlių.
Paruošimas:
Sutrinkite bananus dubenyje, tuomet įmaišykite cinamoną. Kai masė tampa vientisa, sudėkite avižinius dribsnius ir gerai išmaišykite. Sumaišytą mišinį dėkite į šaldytuvą 10 minučių, kad sustingtų.
Susmulkinkite šokoladą į mažus gabalėlius. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir įmaišykite šokoladą bei kitas sudedamąsias dalis pagal pageidavimą.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, iš masės suformuokite gražius apvalius rutuliukus ir dėkite juos ant kepimo skardos.
Tuomet sausainius dėkite į orkaitę 10–20 minučių – jei reikia, išimkite anksčiau arba kepkite ilgiau. Sausainių viršus turėtų būti šiek tiek apskrudęs.
Leiskite atvėsti, apibarstykite kokoso drožlėmis ir mėgaukitės. Jūsų avižiniai sausainiai paruošti!
Skanaus!